Framtidens
parkeringssystem

Välkommen till AutoPark

CP Parkeringssystemer är stolta över att kunna presentera AutoPark – framtidens parkeringssystem. AutoPark är ett avancerat parkeringssystem byggt på en intelligent kameralösning som fungerar utan bommar* och parkeringsvakter. AutoPark förenar ny teknik med fantastisk service.

Problemet med traditionella bomsystem är att de hämmar trafikflödet. Detta blir särskilt tydligt i rusningstrafik där behovet av en smidig och följsam trafikstyrning är avgörande. Problem uppstår ofta till följd av mekaniska fel, olyckor eller skadegörelse. CP Parkeringssystemers AutoPark bygger på en kameralösning och har inga mekaniska delar, vilket avsevärt minskar underhållskostnaderna. Kamerorna kan dessutom placeras så att de skyddas från olyckor eller skadegörelse.

”Systemet som gör att kunderna nu bara kan köra in i p-huset, där kameror registrerar de bilar som körs in och ut, har blivit en stor succé. Våra kunder uppskattar att det är så enkelt att parkera, och att betalningsmöjligheterna är smarta och lättillgängliga. Med AutoPark parkeringssystem krävs minimalt med tid för administration. Vi får inte många klagomål – faktiskt är de mycket få.

City Parkeringssystem är en utmärkt samarbetspartner för oss. De är mycket tillgängliga, reagerar snabbt och har en snabb ärendebehandling. Vår goda dialog med City Parkeringssystem utgör grunden för ett riktigt bra och smidigt samarbete.”

Claus Christoffersen, verksamhetschef, Datea

Hur fungerar det?

Illustrationen visar AutoParks superenkla användarupplevelse. Bilen kör in på en bomfri parkeringsplats samtidigt som speciella ANPR-kameror läser av bilens registreringsskylt och registrerar parkeringens starttid. Bilisten slipper köpa biljett och placera den i vindrutan, vilket minskar tiden på parkeringsplatsen. Bilisten behöver bara parkera och gå sina ärenden. När det är dags att lämna parkeringsplatsen har bilisten olika betalsätt att välja på.

Bilisten kan betala i en av våra betalningsautomater som klarar av olika betalningsmetoder som betalkort, mynt eller MobilePay. CP Parkeringssystemers betalningsautomater kännetecknas av exceptionellt snabba kreditkortstransaktioner, vilket ytterligare tillgodoser målsättningen om ett förbättrat trafikflöde. Vår avsikt är att låta betalningsautomaterna acceptera framtida betalningsmetoder såsom ”Android Pay” och ”Apple Pay” när de finns tillgängliga i Sverige och Europa. Bilden visar en biljettautomat utanför ett köpcentrum i Köpenhamn.

Självbetjäning

Bilisten kan också använda självbetjäningsportalen mitcp.dk. Där går det att betala online med kreditkort eller banköverföring inom 24 timmar efter att AutoPark-platsen lämnats. Om bilisten sparar sin kreditkortsinformation på mitcp.dk kan framtida parkeringar betalas automatiskt utan någon interaktion med betalningsautomaterna. Detta gör att underhållskostnaderna minskas samtidigt som användarupplevelsen och trafikflödet förbättras.

Betalning via EasyPark app

Bilisten kan dessutom betala via smartphoneappen ”EasyPark” som drivs av en samarbetspartner till CP Parkeringssystemer. EasyPark finns tillgänglig på de vanliga plattformarna: AndroidiOS och Windows Mobile. EasyPark hämtar registreringsskyltar samt in- och utpasseringstider från AutoPark-servern. Parkeringens varaktighet bestämmer priset, och parkeringen betalas automatiskt med EasyPark vid utpassering. Med EasyPark minimeras användarinteraktionen med betalningsautomater samtidigt som användarupplevelsen förbättras i likhet med onlinebetalningar på mitcp.dk.

Om bilisten inte betalar med något av de betalsätt som beskrivs ovan skickas ett inbetalningskort till bilägarens adress. Adressen hämtas elektroniskt från Transportstyrelsens fordonsregister.

AutoPark är ett programvarusystem med kameror och betalningsautomater. Systemet kan modifieras utifrån våra kunders behov och önskemål. Externa enheter skickar data till AutoPark, men sättet datan behandlas på bestämmer kunden. Vi kan enkelt justera parametrar som parkeringsavgifter, parkeringsrestriktioner, hyresavtal, svart- och vitlistor över registreringsnummer etc. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.

*) AutoPark kan också konfigureras med bomsystem. Exempelvis kan p-bommen automatiskt höjas eller sänkas när AutoPark läser av en registreringsskylt. Denna funktion är perfekt tillsammans med elektroniska licenser.